Jak objednat dort
Vzhledem k časové vytíženosti prosím o písemnou komunikaci. Vždy Vám do druhého dne odepíši. Objednávku je třeba uskutečnit písemně emailem (Catelier@seznam.cz) nebo na sociálních sítích (FB či Instagramu). Jednak, abychom předešli případným nejasnostem, a také mám vždy hezky pohromadě celou vaši objednávku.
Napište mi prosím:
1) Datum, na kdy byste dort chtěli.
2) Popis dortu. Může mít konkrétní představu nebo stačí napsat téma a spolu už dort vymyslíme. Důležité je, pro koho je dort určen, zda se jedná o dítě či dospělého. Napište mi zda chcete na dort jméno či věk.
3) Velikost dortu (počet porcí). Číslo je orientační, záleží jak velké porce budete krájet, ale standartně se počítá cca 150-200g na porci. Počítáno bez ozdob (dekorace, postavičky…), ty můžou vážit klidně další kilo navíc, což je nutné přičíst k samotné váze dortu!
4) Složení dortu
a) korpus (např. světlý, tmavý, oříškový, atd…)
b) náplň (za mě je nejlepší šlehačka – mascarpone, do kterého lze přidat ovoce, sušenky, čokoládu… Lze použít tvaroh, puding, oříšky, kávu, prostě cokoli, co máte rádi)
c) něco navíc (vklad z ovocného želé, křupavou vrstvu, atd…)
Dort si vyzvednete po předchozí domluvě u mě v ateliéru (Markvartovická 1367/19, Ludgeřovice). Rozvoz nezajišťuji. Jen ve výjimečných případech, například když je potřeba dort sestavit či dohotovit na místě.
Důležité informace
Minimální váha dortu, kterou lze objednat, jsou 2 kila.
Objednávky na poslední chvíli bohužel nepřijímám. Návrh dortu i samotná realizace dekorací je časově náročná.
Mou specializací je fondán a dekorace z modelovací hmoty, tudíž nevytvářím dorty zdobené sladkostmi, ovocem, květinami atd…
Postavičky a dekorace mohou obsahovat drátky, párátka, špejle, atd…, díky kterým drží svůj tvar. Mezi patry dortu bývají destičky, které drží výztuže, aby se dort nepropadal a nezdeformoval.
Pokud si objednáte dort ve tvaru svého domácího mazlíčka, je důležité si uvědomit, že jej budete muset rozřezat a naporcovat, což se převážně malým dětem nemusí líbit 😉
Dort je určen k okamžité spotřebě (podle hygienických norem je nutné cukrářské výrobky spotřebovat do 24 hodin od jejich zakoupení).
Dort je nutné skladovat v teplotách cca 1-8 °C. Dort nesmí být uložen v blízkosti aromatických potravin. Při nedodržení teplotních a skladovacích podmínek může dojít ke znehodnocení dortu.
Při převážení dortu je nutné dbát zvýšené opatrnosti. Je nutné si uvědomit, že se jedná o velmi křehké zboží. Dort musí být umístěn na rovné ploše (rozhodně nepokládat na sedadlo) a zajištěn proti samovolnému pohybu (ideálně protiskluzová podložka). Doporučuji vybírat trasu bez výmolů, zpomalovacích prahů a podobných nerovností, které způsobují otřesy. Na delší převoz a převoz v teplotách vyšších než 20°C doporučuji použít izotermicky box.
Dorty potahuji fondánem, na přání se dá použít na jednoduchý dort i marcipán, ale figurky z marcipánu nemodeluji.
Při zaslání figurek poštou je vždy důkladně zabalím, ale bohužel nemůžu ovlivnit to, jak s nimi budou dopravci zacházet. Proto pokud chcete zaslat dekoraci poštou, je na vašem uvážení, zda podstoupíte riziko převozu.
Cena za poštovné a balné je 200 Kč.
Nemám ráda přeslazené dorty, takže pokud víte, že máte rádi více sladké dezerty, je potřeba na to upozornit předem, stejně tak, pokud máte alergii na nějakou surovinu. Seznam alergenů, se kterými pracuji: 1, 3, 5,7, 8, 12.
Zaplacením zálohy kupující souhlasí s tím, že se seznámil se všemi důležitými informacemi a obchodními podmínkami.